Kamerschermen

Je bent erg tevreden met de inrichting van je slaapkamer, maar toch heb je het idee dat er nog iets mist. Wil je jouw slaapkamer de ‘finishing touch’ geven? Dan kun je een kamerscherm aanschaffen. Een kamerscherm in de slaapkamer heeft diverse voordelen. In dit artikel lees je welke dit zijn.Een kamerscherm of (op zijn Frans) paravent is een meubelstuk bestaand uit meerdere panelen, die verbonden zijn door scharnieren of op andere wijze. Kamerschermen kunnen uit verscheidende materialen worden gemaakt en in verschillende ontwerpen. Ze kunnen gebruikt worden voor zowel praktische als decoratieve functies in het interieur van een huis. De oorsprong van kamerschermen ligt bij China, waaruit het zich uiteindelijk verspreidde naar de rest van Oost-Azië, Europa en andere regio’s in de wereld.

Meer sfeer

Een mooi kamerscherm geeft een ruimte meer sfeer. Zeker als je een ruime slaapkamer hebt, dan de ruimte wat kil aanvoelen. Ook als je mooie meubels en woonaccessoires in de slaapkamer hebt staan. Door een kamerscherm aan te schaffen, maak je de slaapkamer iets kleiner. Hierdoor heeft de ruimte meer sfeer en voel je je hier een stuk prettiger. Niet alleen ’s avonds als je gaat slapen, maar ook zeker overdag. Overdag kun je het mooie kamerscherm namelijk goed bewonderen.

Meer privacy

Met een kamerscherm kun je jouw slaapkamer niet alleen sfeervoller maken, maar ook meer privacy geven. Heb je bijvoorbeeld een groot raam in de slaapkamer en is het niet mogelijk om hier gordijnen voor te hangen? Dan kun je een kamerscherm voor dit grote raam zetten. Nu kunnen andere mensen niet meer in je slaapkamer naar binnen gluren. En heb je geen behoefte meer aan extra privacy, dan zet je het kamerscherm gewoon aan de kant.

Een kamerscherm is ook ideaal voor mensen die niet van gordijnen houden. Zet je dit scherm voor het raam, dan heb je helemaal geen gordijnen meer nodig. Nu heb je namelijk direct meer privacy in de slaapkamer. En als je lekker naar buiten wil kijken, zet je het scherm gewoon aan de kant.

Een extra ruimte

Tot slot kun je een kamerscherm gebruiken om een extra ruimte te creëren in een ruime slaapkamer. Dit kan een kledingkamer zijn, maar ook een babykamer. En wil je een deel van de slaapkamer als studeerkamer gebruiken? Dan hoef je alleen een kamerscherm neer te zetten en je hebt direct een extra ruimte gecreëerd. Deze ruimte kun je vervolgens inrichten als thuiskantoor.

Jeugdslaapkamers

Ontdek ook een groot gamma aan jeugdslaapkamers, kleerkasten en beddengoed. Onze jeugdkamers zijn niet alleen leuk om naar te kijken maar bovendien ook praktisch ingericht.

Luxe zitmeubelen